Old 09-06-2013   #1
Kaliber
Registered User
Newbie Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Kaliber is an unknown quantity at this point
Textures disappering - High end PC 1.0.4.0

Hi, i have a problem with building textures not loading, ground levels rising above car and some in general when spawning vehicles.

Textures not loading for buildings and the ground level rising above the car has been a problem ive been having for a long time but havent found a way to solve yet.

But my biggest problem started recently, when i tried to spawn a vehicle and got the error
"unable to spawn requested car, please check model"
from the simple native trainer.

I have had carmods installed, and alot of them.
But i have always been able to spawn the vehicles without problem until recently.

I have game version 1.0.4.0, because when i have tried game version 1.0.7.0 all ive gotten is worse problems. So im sticking to the 1.0.4.0 version cause i find it the most stable.

My specs should be able to handle even a modded version of gta.
Current setup:

Intel core i7 3770K 3.5GHz
16gb of 1600MHz Ram
Radeon 6970 2GB
Running windows 7 x64

I have tried updating every single driver i can think about.

Commandline.txt contents:

-width 1920

-height 1080

-norestriction

-nomemrestrict

The commandline commands doesnt seem to do any difference though.
There seems to be a limit of 15-16 different car models i can spawn,
It doesnt matter which ones though.
If i restart the game i can spawn 15-16 other models until the problem occurs again.
I can even spawn what seems to be an unlimited amount of the same vehicle.
Tried this and reached above 100 vehicles of the same kind before the game crashed.
This is not something i will be doing, but more of a test.

Anyone with a solution or something i can try?

Last edited by Kaliber; 09-06-2013 at 09:09 AM..
Kaliber is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2013   #2
HyperZ
Is this real life?
 
HyperZ's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Netherlands
Posts: 15
HyperZ is on a distinguished roadHyperZ is on a distinguished roadHyperZ is on a distinguished road
Because the most car mods are high poly models with 1024x1024 textures(or higher) it takes a longer time for the game to render all the textures (correctly). This will cause texture popping and other problems.

Unmod the cars and check if the problem is fixed.

also don't force the resolution in the commandline.txt!
and try this commandline:

-novblank
-norestrictions
-frameLimit: 0
-availablevidmem: 6.0
-percentvidmem: 100
-noprecache
-nomemrestrict
-fullspecaudio

Greetz,
HyperZ
__________________
HyperZ is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:44 AM.