Go Back   GTAGaming Forums > Grand Theft Auto > Grand Theft Auto IV
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2013   #1
Darius Hunter
Registered User
Newbie Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Darius Hunter is an unknown quantity at this point
Start up faliure under modding

Hello ^^

Just something simply perhaps. But I installed GTA IV after about 5 months of being away. One issue I believe, the game starts up fine under no modding mode. But when I went to place a few files in the folder the game just attempt's to start, but fails with an error.

I'm running Windows 8 on an home built: Intel i5 3570, AsRock z77 Extreme 4 motherboard, with an old Gainward Nvidia GTX 460 1GB.

The files I places in the GTA IV folder are:

EFC20FIX.asi 2009
dsound.dll 2009
ScriptHook.dll 2009
SpeedoIV.asi 2009
xlive.dll 2010

Report:

Exception EFCreateError on mudule DSOUND.dll at 000116c5.
Cannot create file. (Location of GTA IV folder) Grand Theft Auto IV\ asilog.txt". Access is denied.

Windows 8 might be playing a role in this problem.

If you have any idea in how to rectifier this problem. Place help me in the issue.

Darius.
Darius Hunter is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2013   #2
HyperZ
Is this real life?
 
HyperZ's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Netherlands
Posts: 15
HyperZ is on a distinguished roadHyperZ is on a distinguished roadHyperZ is on a distinguished road
Always run GTAIV.exe and gta4launcher.exe as administrator when modding! also xlive.dll and dsound.dll are both ASI loaders so I reccomend to delete the dsound.dll
__________________
HyperZ is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:54 AM.