Go Back   GTAGaming Forums > Grand Theft Auto > Grand Theft Auto IV
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-06-2008   #31
rappo
Professional Dumbass
 
rappo's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Los Angeles
Posts: 6,986
rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.
i have not heard of this thingy. i shall try it out, good sir.
although i think its really my card limiting me, and not gta iv
__________________
rappo is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008   #32
zombienm
Ex-Dead Mod
 
zombienm's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: down the street somewhere
Posts: 3,084
zombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to behold
What is this no restrictions thing? My game is running unbelievably smoothly, so I'm positive it is capable of being more detailed.
__________________
zombienm is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008   #33
rappo
Professional Dumbass
 
rappo's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Los Angeles
Posts: 6,986
rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.
nik: make a shortcut of LaunchGTAIV.exe on your desktop, and right click then choose Properties. In the path textbox stick -norestrictions at the end. I did it and it worked out... the game runs worse when I do that, but I think I might be able to find a nice equilibrium.

Edit: by worse I just mean models and textures are really slow to load... but once they load it looks alright.
__________________
rappo is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008   #34
zombienm
Ex-Dead Mod
 
zombienm's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: down the street somewhere
Posts: 3,084
zombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to behold
There is no path text box, and I can't figure out where to put it in other boxes
__________________
zombienm is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008   #35
rappo
Professional Dumbass
 
rappo's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Los Angeles
Posts: 6,986
rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.
here's an example i did with san andreas (since i dont have GTA IV on this PC), just do the same with LaunchGTAIV.exe:

__________________
rappo is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008   #36
zombienm
Ex-Dead Mod
 
zombienm's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: down the street somewhere
Posts: 3,084
zombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to beholdzombienm is a splendid one to behold
I tried that. It wouldn't let me.
__________________
zombienm is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2008   #37
Duke Lion
Registered User
 
Duke Lion's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 472
Duke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really nice
Try making a file called commandline.txt and put the commands in that and put it in the Grand Theft Auto IV directory. It's a lot more convenient imo.

@Rappo, try adding the following "-availablevidmem 320 -percentvidmem 100" and just replace the 320 with how much video memory you have.
The textures and models were not loading/spawning after I did the -norestrictions thingy and upped the resolution & detail levels, but adding those two commands seemed to fix it for me.

Edit: lol, I just read that the -availablevidmem is in GB.. either way, the commands I posted here work for me

Last edited by Duke Lion; 12-07-2008 at 06:12 AM..
Duke Lion is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2008   #38
Brotha
Rockstar-ish
 
Brotha's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sweden
Posts: 260
Brotha is a jewel in the roughBrotha is a jewel in the roughBrotha is a jewel in the roughBrotha is a jewel in the roughBrotha is a jewel in the roughBrotha is a jewel in the roughBrotha is a jewel in the roughBrotha is a jewel in the roughBrotha is a jewel in the roughBrotha is a jewel in the roughBrotha is a jewel in the rough
By all of the videos I've seen, it looks promising, the angles, the effects, and the interface looks great! When I update my rig, magic will happen, trust me on that one!
Brotha is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2008   #39
rappo
Professional Dumbass
 
rappo's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Los Angeles
Posts: 6,986
rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.
Quote:
Originally Posted by Duke Lion View Post
@Rappo, try adding the following "-availablevidmem 320 -percentvidmem 100" and just replace the 320 with how much video memory you have.
The textures and models were not loading/spawning after I did the -norestrictions thingy and upped the resolution & detail levels, but adding those two commands seemed to fix it for me.

Edit: lol, I just read that the -availablevidmem is in GB.. either way, the commands I posted here work for me
thanks sir, that seemed to work! if i make my textures any higher though, i get a big drop in FPS now. i have a 256mb video card, its just not enough for medium this little trick is cool though because now i can export in 720p thanks again babe
__________________
rappo is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2008   #40
Duke Lion
Registered User
 
Duke Lion's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 472
Duke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really niceDuke Lion is just really nice
Glad I could help
Have you tried exporting to 720p? I still can't get it to work :/

I've only got 320 megs of video ram, so it's not that running great here either..

Last edited by Duke Lion; 12-07-2008 at 01:49 PM..
Duke Lion is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2008   #41
rappo
Professional Dumbass
 
rappo's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Los Angeles
Posts: 6,986
rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.rappo is a God.
Yeah I exported to 720p successfully. When I tried it without the -availablemem command, the rendering screen wouldn't load, but then after I added those two commands it loaded up and rendered. The WMV doesn't have TOO much better quality, but it's way bigger, so Im guessing when YouTube / SocialClubTV resizes it, the quality will look nicer.
__________________
rappo is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008   #42
eli
wolfpvck
 
eli's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,840
eli has a reputation beyond reputeeli has a reputation beyond reputeeli has a reputation beyond reputeeli has a reputation beyond reputeeli has a reputation beyond reputeeli has a reputation beyond reputeeli has a reputation beyond reputeeli has a reputation beyond reputeeli has a reputation beyond reputeeli has a reputation beyond reputeeli has a reputation beyond repute


Created a new, though very short, videoclip. Click on watch in high-quality ofcourse.
__________________
eli is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008   #43
MiniAnt
Registered User
 
MiniAnt's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Estonia
Posts: 124
MiniAnt is on a distinguished roadMiniAnt is on a distinguished roadMiniAnt is on a distinguished roadMiniAnt is on a distinguished roadMiniAnt is on a distinguished road
https://tv.rockstargames.com/videos/...930F4C0A2DD7ED

Here's mine.
MiniAnt is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008   #44
claud3
Banned
Banned
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,325
claud3 is a glorious beacon of lightclaud3 is a glorious beacon of lightclaud3 is a glorious beacon of lightclaud3 is a glorious beacon of lightclaud3 is a glorious beacon of lightclaud3 is a glorious beacon of lightclaud3 is a glorious beacon of lightclaud3 is a glorious beacon of lightclaud3 is a glorious beacon of lightclaud3 is a glorious beacon of lightclaud3 is a glorious beacon of light
eli. Nice vid dude simple and easy to produce

MiniAnt. Nice vid dude so you just went around murdering peds cool. Here in the video 26 seconds in if you look you can see the skids appear before you make them and that sene lasts for 7 seconds and you can cearly see the skids before you make them
claud3 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008   #45
MiniAnt
Registered User
 
MiniAnt's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Estonia
Posts: 124
MiniAnt is on a distinguished roadMiniAnt is on a distinguished roadMiniAnt is on a distinguished roadMiniAnt is on a distinguished roadMiniAnt is on a distinguished road
Yeah, one thing I noticed too, strange. The video editor is cool and simple, but it just takes a lot of time to convert it to the WEB format.
MiniAnt is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 07:40 AM.