Go Back   GTAGaming Forums > Grand Theft Auto > Grand Theft Auto IV > Troubleshooting & Technology
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-26-2014   #1
rootsrat
Registered User
Newbie Member
 
rootsrat's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
rootsrat is an unknown quantity at this point
Question Corrupted save games (0 KB size) on modded game

Hey there. I am new to these forums and new to modding GTA - I have however experience in modding other games.

I have modded GTA IV accoring to a step by step guide, and my game looks and runs perfectly fine, however I am unable to save my games. The files are created, but they are 0KB in size and when I try to load a game, I get an error message. See screenshots below. Can anyone think why is that and how can I fix it? I will describe the modding process below, so that you know what mods I have used.

Also, the filenames in game look strange, not like vanilla game.

1. Nil-size save files:




2. In-game error message:




3. In-game file names:




The modding process:

1. Downgraded GTA IV to version 1.0.4.0
2. Changed the game directory name.
3. Installed Rockstar Social Tool, copied contents to the original game directory, deleted the new directory and changed the original directory name back to normal.
4. Downloaded GTAIV .Net Script Hook v1.7.1.7 BETA, copied dsound.dll, ScriptHook.dll and ScriptHookDotNet.asi to the game folder.
5. Created a shortcut to LaunchGTAIV.exe with -norestrictions argument and was running the game from this shortcut from now on.
6. Installed RealizmIV 6.2 and Fonts Mod
7. Installed Ultimate Textures 2.0
8. Installed VisualIV 1.7.6
9. Installed iCEnhancer 1.25

Like I said, my game runs fine, it looks great, I don't experience any glitches etc. Both auto save and manual saves however create empty files that cannot be loaded.

I would appreciate any help or advice! Thanks!
rootsrat is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2014   #2
rootsrat
Registered User
Newbie Member
 
rootsrat's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
rootsrat is an unknown quantity at this point
Has no one experienced this before?

Can anyone think of a solution to my problem?

I'm looking forward to solving this!
rootsrat is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2014   #3
Killerfist
Arms Dealer
Addicted Member
 
Killerfist's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Netherlands
Posts: 1,525
Killerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to behold
What exactly do you mean .. changed the game directory name? Of the my documents one or the program files one?
Killerfist is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2014   #4
rootsrat
Registered User
Newbie Member
 
rootsrat's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
rootsrat is an unknown quantity at this point
In the instruction in the guide I used it said, after downgrading the game to 1.0.4.0:

1) Download Rockstar Social Tool, but don't install it
2) Rename the game directory in Program Files
3) Install Rockstar Social Tool (it installs into Program Files with the same directory name as the original game, which is now in different - renamed - directory)
4) Copy the contents of installed Rockstar Social Tool into the renamed game directory
5) Delete the installed Rockstar Social Tool directory
6) Change the game's directory back to the original one

I guess it's to prevent RST overwriting the game folder when it's installed.

This is something to do with either my ASI loader or the ScriptHook that I use. I checked on vanilla install 1.0.7.0. copied dsound.dll, scripthook.dll and scripthookdontnet.asi into my gta folder and instanty my saved games stopped working. Any new saved games are 0 KB in size.

Exactly same thing happened when I downgraded to 1.0.4.0.

Any thoughts, advice, help?

Last edited by rootsrat; 05-27-2014 at 04:28 PM.. Reason: auto-merged double post
rootsrat is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2014   #5
Killerfist
Arms Dealer
Addicted Member
 
Killerfist's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Netherlands
Posts: 1,525
Killerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to beholdKillerfist is a splendid one to behold
it's an odd problem, never heard of it happening before .. you could try an alternative asi loader (xliveless for instance, but that'll change the directory of the savegames)

I believe there's another asi loader but can't recall the name

You're sure you're using all the right files ? There are different versions of those files for different versions of gta
Killerfist is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2014   #6
rootsrat
Registered User
Newbie Member
 
rootsrat's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
rootsrat is an unknown quantity at this point
Yeah, I was only looking it into more detail yesterday. At first I've only followed the guide... Think I'll solve this eventually. Thanks for your input though. I think I'm moving in the right direction now. Shall I need any help, I'll come back here

Thanks again.
rootsrat is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:38 AM.