GTAGaming Forums

GTAGaming Forums (http://www.gtagaming.com/forums/index.php)
-   Grand Theft Auto IV Mods (http://www.gtagaming.com/forums/forumdisplay.php?f=318)
-   -   [q] enb/icenhancer not working at all (http://www.gtagaming.com/forums/showthread.php?t=143227)

OniNoSeishin 11-25-2013 09:13 PM

[q] enb/icenhancer not working at all
 
Hi all,

i just reinstalled gta 4, waiting for gta 5 to come out for pc, but this time i wanted to enhance it a little bit with some cool enb/icenhancer.

So, i installed gta4 from cd, updated to 1.0.4.0, added commandline.txt with "-norestrictions -nomemrestrict" (since my gpu has 3gb memory, which causes resolution to get fixed at 800x600), and installed icenhancer 2.1.

Problem is: when i run LaunchGTAIV.exe the game just doesn't start. If i open up task manager and look the process list, i can see LaunchGTAIV.exe and GTAIV.exe on the list, but the game just doesn't start (no error shown, no black screen, no bsod). Nothing!

I've not any MSI Afterburn/RivaTuner installed, so i really don't know what else to do. I found none else having my same problem by googling, can anyone here help me, please?

Killerfist 11-26-2013 03:00 AM

Do you have scripthook.dll aswell? Id try a different enb if thats not the issue, 1.25 is quite nice too

OniNoSeishin 11-26-2013 01:23 PM

I tried with scripthook, still same result.

I really don't understand what i need to run icenhancer/enb:
do i need xlive.dll? Which one?
do i need scripthook? The net version or the normal one?
do i need them both?
do i need the modified filelist.pak or not? Or do i need the FileCheckFix.asi?

Killerfist 11-26-2013 05:03 PM

You need all the files that come with scripthook (scripthook.dll, scripthookdotnet.asi etc) and you'll need an asiloader (xliveless.dll or dsound.dll, make sure you've only got one)

Those files should do it, make sure you have the correct version of both

OniNoSeishin 11-26-2013 07:31 PM

Still no luck...

- got RGSC from here (since is required to run 1.0.4.0)
- scripthook (0.5.1, by alexander blade & aru) + asi loader (dsound.dll) from here (translation: supported gta patches 1.0.1.0, 1.0.2.0, 1.0.3.0, 1.0.4.0, 1.0.0.4, 1.0.6.0, 1.0.7.0)
- .net scripthook from here (v1.7.1.7a, for gta 1.0.4.0 and older)

...and game starts.
BUT whenever i put icenhancer 2.1 or 1.25, it's the same as before. Processes just hang there and the game doesn't start.

Killerfist 11-27-2013 05:58 AM

Did you put back the original files before changing to the other enb? Installing multiple at once can give problems

OniNoSeishin 11-27-2013 07:09 AM

Yes, i did. I keep a zipped backup of the GTA folder.

Killerfist 11-27-2013 04:05 PM

I'd assume you've thought of that but are you running it in administrator mode? If so I don't know what else it can be

OniNoSeishin 11-28-2013 07:36 AM

Yes, i am. Well, thanks for trying anyway!
I'll just try again next time i reinstall windows

Killerfist 11-28-2013 08:35 AM

Or just try using the latest patch, the 1.25 enb (beta version) works fine for that one


All times are GMT -6. The time now is 04:29 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.