GTAGaming Forums

GTAGaming Forums (http://www.gtagaming.com/forums/index.php)
-   Troubleshooting & Technology (http://www.gtagaming.com/forums/forumdisplay.php?f=303)
-   -   GTA IV: Will Not Load In Win7, Thinks It's Vista (http://www.gtagaming.com/forums/showthread.php?t=132668)

Starwind Amada 05-13-2012 11:57 AM

GTA IV: Will Not Load In Win7, Thinks It's Vista
 
I just downloaded GTA IV from Steam but whenever I try to launch the game I get this message:

GTA IV FATAL ERROR: Windows Vista: Need to have Service Pack 1 or higher to proceed.

I'm using Windows 7 Premium (64-bit). I should not be getting this message.

Also, I have tried installing SP1 as stated in the Steam forum's "How to get GTA IV Running" thread but it says XP SP1 doesn't apply to my system. So now I'm stuck with a game I paid for but can't play.

Xan 05-13-2012 01:03 PM

Quote:

Originally Posted by Starwind Amada (Post 2250420)
Also, I have tried installing SP1 as stated in the Steam forum's "How to get GTA IV Running" thread but it says XP SP1 doesn't apply to my system. So now I'm stuck with a game I paid for but can't play.

Well, maybe because it's a Service Pack for Windows XP and not Windows 7. Windows 7 has it's own seperate Service Pack.

Starwind Amada 05-13-2012 03:52 PM

I have Win7 SP 1, so that's not the cause.

Got it. Steam is having issues, but I can load the game through Win 7's Games folder.


All times are GMT -6. The time now is 01:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.